Ahoj Moskvicari, chtěl bych Vás zkušenější majitele/renovátory požádat o radu jak začít.Pripadne zda by se nenašel nějaký majitel Moskviče z okolí Kolína, Kutná Hory,Nymburka co by se přijel podívat a poradil mi. S renovací aut začínám,zatím mám zkušenosti jen s motorkami a koly. Před třemi týdny jsem se stal šťastným majitelem M407, teda vlastně dvou;).Vyměnil jsem je za dvě motorky,tak jsem celkový stav moc neřešil,hlavně,že bude Moskvič. Jeden,modrobílý r.v.1960 na vývozním štítku je kompletní,celkem zachovalý interiér,sedačky.Az teda na palubku a volant.Auto po 24letech naskočili,svítí,bliká a včera ujel i pár metrů po dvoře.Jedina vada na kráse je,že ze spodu je to dost bída.Diry v podlaze,podbezich, přepážce atd.Prahy jsou pryč.K autu mám nové přední blatníky i prahy. Druhý je r.v. 1963 , je bez motoru a převodovky,bourany na levý přední sloupek a práh.Ale zase má celkem slušný spodek a podlahu. Jeden z nápadů byl vyříznout sloupek a převrátit z druhého,ale vzhledem k tomu, že se to vše učím,si na takový zásah úplně nevěřím a hlavně bych raději zachránil a dal do provozu toho z roku 1960. Jen teda nevím jak začít,mám auto kompletně rozebrat? Není to škoda když běží,svítí?Šlo by to nějak vyvařit třeba i a motorem v autě a nebo muset ven? Poslední verze mých úvah je taková,že "zdravá" místa výřezu z toho druhého. Ještě bych chtěl zmínit,že minulý majitel už měnil podlahu a novou pouze nanytoval ke kastli.Asi i proto to tak shnilou. Moc děkuji za jakoukoliv radu.
|
|