ScottScott píše:
Zdravím, můžete mi popsat, případně nafotit jak jste zapojil a umístil ten klakson do původního volantu a jak jsou zapojeny světla? Děkuji
Já jsem si klakson s tím bzučákem dělal taky.
Ve volantu mám pod krytkou pouze tlačítkový spínač, drátky k němu vedou vnitřkem volantové tyče, pod palubkou jsou dírkou vyvedené ven k 9V baterii a bzučáku, které jsou přilepené oboustrannou lepící páskou přímo k volantové tyči těsně pod palubkou. Bzučák i 9V baterie jsou malé, nepřekáží tam a ani nejsou na první pohled vidět. Bzučák jsem nekoupil ten kulatý, ale prodávají i obdélníkový, který se líp lepí na kulatou volantovou tyč. Lepící páska je taková ta pěnová, silnější, co se s ní lepí např. boční lišty na auto. Mám to přilepené rok a drží dobře. Zvuk je dobrý, spotřeba bzučáku je malá (netroubí se s tím pořád), zatím nebylo třeba baterii měnit (po výměně by se musela znovu přilepit novým kouskem pásky). Nechtěl jsem baterii a bzučák dávat na karoserii, protože v případě protočení volantu (což se nám občas stává) by se drátky namotaly a mohly by se vytrhnout.
Světla jsou zapojená tak, jak byly původně. V hlavních světlech se jenom žárovka jednoduše vymění, patice je stejná. Žárovku jsem použil tu dražší (140,- Kč), co mají v nabídce. Tyhle LED žárovky mají širší rozsah napětí, takže nemají problém s originál plochou baterií 4,5V. Svítivost mnohem vyšší, spotřeba menší a barva je studenější, připomíná to "xenony" (viz foto - vlevo normální žárovka, vpravo LED). Ta svítivost je tak velká, že by možná stačila i ta levnější LEDka 4,5V (27,- Kč) s menší svítivostí.